Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Kínai gombaleves

A felhevített olajon a felkarikázott pórét, a felcsíkozott gombát és a lereszelt zellert átpároljuk. Felöntjük az alaplével, beledobjuk a felkockázott chilit, beleöntjük a szójaszószt és összeforraljuk, végül hozzákeverjük a ... tovább

Kis cipó

Tedd a lisztet egy tálba, csinálj a közepébe egy mélyedést, oda tedd az élesztőt. Az élesztőt öntsd fel langyos vízzel, majd szórd rá a cukrot. Ha az élesztő jól felfutott, tedd hozzá a sót és az olajat. Dagaszd meg rendesen ... tovább

Knédli gőzön főzve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát. Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk ... tovább

Kocsmárosné tyúklevese

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább

Kókuszgolyó

A kekszet megdarálom. A hozzávalókat összekeverem, annyi tejjel, amannyit felvesz. Golyócskákat gyúrunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk, majd egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkeményedjen. ... tovább

Kókuszos csirke csokoládémártással

A cukrot a felhevített olajban megbarnítjuk, rászórjuk a kakaót és a többi hozzávalót hozzáadva, folyamatosan kevergetve, simára forraljuk. Ha nem lenne elég sima, botmixerrel keverjük át. ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Kolbásszal töltött csirkemell réteslapban sütve

Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább

Kolbásszal töltött malaccomb

A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. ... tovább

Kolbásszal töltött rántott zsemle

A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább