Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kis cipó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Csőben sült, Kemence, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tedd a lisztet egy tálba, csinálj a közepébe egy mélyedést, oda tedd az élesztőt. Az élesztőt öntsd fel langyos vízzel, majd szórd rá a cukrot. Ha az élesztő jól felfutott, tedd hozzá a sót és az olajat. Dagaszd meg rendesen annyi vízzel, hogy ne legyen se kemény, se lágy. Keleszd meg letakarva, jó lágyra. Utána vágd 3 felé, formázd meg, és keleszd meg újra. Ha megkelt, vágd meg, mosd le és mehet a sütőbe (kemencében még nem próbáltam). 190 fokon, 45-50 perc a sülési ideje.
Amikor kiveszed a sütőből, mosd le újra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)