Kis cipó
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tedd a lisztet egy tálba, csinálj a közepébe egy mélyedést, oda tedd az élesztőt. Az élesztőt öntsd fel langyos vízzel, majd szórd rá a cukrot. Ha az élesztő jól felfutott, tedd hozzá a sót és az olajat. Dagaszd meg rendesen annyi vízzel, hogy ne legyen se kemény, se lágy. Keleszd meg letakarva, jó lágyra. Utána vágd 3 felé, formázd meg, és keleszd meg újra. Ha megkelt, vágd meg, mosd le és mehet a sütőbe (kemencében még nem próbáltam). 190 fokon, 45-50 perc a sülési ideje.
Amikor kiveszed a sütőből, mosd le újra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)