Kenyér chips
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
12 szelet
toastkenyér |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen vágható. A nem sült résszel felfelé tepsire rakosgatjuk és grillre állított sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük. Sütés közben a kenyerek kissé felpöndörödnek.
Gusztusos, különleges kísérője mártogatósoknak, salátáknak, de pástétomok mellé sem utolsó.
Az elkészítése némi gyakorlatot kíván, nem árt vendégség előtt próbálkozni, ha elhibáztunk valamit, némi libazsírral és fokhagymával a kudarc eltüntethető.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)