Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Paradicsomos báránysült rizstésztával

A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül. A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a ... tovább

Paradicsomos húskenyér

A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. ... tovább

Paradicsomos rakott csirkecomb

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább

Paradicsomos, olaszos pörkölt

A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább

Paradicsomos-boros szarvasrolád

A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt ... tovább

Paradicsomos-gombás csirkeragu

A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba ... tovább

Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával

A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól ... tovább

Paradicsomos-sajtos csirkemell

A kifilézett csirkemellet lapjában vágjuk ketté. Sóval, borssal meghintve, a zúzott fokhagymával bekenve, forró olajon, mindkét oldalán süssük két percig. Öntsük tepsibe a sütőolajat, majd fektessük rá a melleket. Szórjuk meg a ... tovább

Paraszt hot dog

A zsiradékban megsütjük a grillkolbászt, a zsiradékot a továbbiakban másra használjuk fel. A kolbászt hosszában félbe vágjuk. A baguettet keresztben és hosszában félbe vágjuk, majd vaslapon megpirítjuk. Mindkét pirított oldalt ... tovább

Parasztleves

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát és a tésztát barnára pirítjuk rajta. Belekeverjük a kolbászt és az uborkagyalun leszelt burgonyát. Ezzel is összesütjük. Végül liternyi vízzel felöntve ... tovább