Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őznyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
40 dkg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg őzgerinc 102 20.8 1.9 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt paprikával és hagymával váltakozva nyársra húzzuk. Parázs fölött forgatva megsütjük, időnként, a pácból maradt olajjal, megcsöpögtetjük. Csak sütés után sózzuk.
Zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)