A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük.
A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
... tovább
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább
A kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd a pörcöt tegyük félre és a zsírt osszuk négy részre. Az első részen, pároljuk meg a, csíkokra vágott káposztát, a második részen a savanyúkáposztát. Közben sóval, borssal ... tovább
A feketepecsenyét hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi széles és arasznyi csíkokra. Forgassuk a fűszerkből készített pácba és tegyük hűtőbe egy napra. Csepegtessük le, végül mártsuk forrásban lévő vízbe 1 percre. Szárítsuk le ... tovább
A birkahúst pörkölthús méretű darabokra vágjuk, és 2 liter sós vízben, fedő alatt, főni tesszük. Időnként lehabozzuk.
Miután majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldséget. Mikor a hús megfőtt, belekeverjük ... tovább
A kockákra vágott húst az olajban az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk, ha kell kevés vizet adunk hozzá. Rádobjuk a csíkokra vágott császárhúst, tovább pároljuk egy negyed órát, majd ... tovább
A húst vékony csíkokra vágjuk. A pácléhez a keserűlikőrt, a bort, egy dl olajat, ízlés szerint borsot és a kakukkfű felét összekeverjük és húst ebben egy éjszakán át, hűtőszekrényben pácoljuk. A tejet és a tejfölt lassú ... tovább
A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk.
A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A vadkacsát a szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A birsalmákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, ... tovább
A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább