Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Biltong feketepecsenyéből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5760 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Előételek, Házi befőzés, Reggeli, Főétel előtt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 kg feketepecsenye 240 19 17 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A feketepecsenyét hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi széles és arasznyi csíkokra. Forgassuk a fűszerkből készített pácba és tegyük hűtőbe egy napra. Csepegtessük le, végül mártsuk forrásban lévő vízbe 1 percre. Szárítsuk le és tegyük jól szellőző, meleg helyre öt napra. Ezután fogyasztható. Igazi húsos snack.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)