prev
  • Kebab fűszerkeverék

    06:54
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:40
  • Zöldségfelfújt sajttal

    07:40
  • Börzsönyi sertésborda

    07:39
  • Cigányka, avagy ciganka

    07:34
  • Marinált hal

    07:29
  • Citromos bulgur

    07:27
  • Túrós lepény

    07:27
  • Rántott paszternák

    07:22
  • Málnás omlett

    07:02
  • Kebab fűszerkeverék

    06:54
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:40
  • Zöldségfelfújt sajttal

    07:40
  • Börzsönyi sertésborda

    07:39
  • Cigányka, avagy ciganka

    07:34
  • Marinált hal

    07:29
  • Citromos bulgur

    07:27
  • Túrós lepény

    07:27
  • Rántott paszternák

    07:22
  • Málnás omlett

    07:02
  • Kebab fűszerkeverék

    06:54
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:40
  • Zöldségfelfújt sajttal

    07:40
  • Börzsönyi sertésborda

    07:39
  • Cigányka, avagy ciganka

    07:34
  • Marinált hal

    07:29
  • Citromos bulgur

    07:27
  • Túrós lepény

    07:27
  • Rántott paszternák

    07:22
  • Málnás omlett

    07:02
  • Kebab fűszerkeverék

    06:54
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    07:40
  • Zöldségfelfújt sajttal

    07:40
  • Börzsönyi sertésborda

    07:39
  • Cigányka, avagy ciganka

    07:34
  • Marinált hal

    07:29
  • Citromos bulgur

    07:27
  • Túrós lepény

    07:27
  • Rántott paszternák

    07:22
  • Málnás omlett

    07:02
  • Kebab fűszerkeverék

    06:54
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bigos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
20 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
20 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 maréknyi szárított gomba ? ? ? ? ? ?
10 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd a pörcöt tegyük félre és a zsírt osszuk négy részre. Az első részen, pároljuk meg a, csíkokra vágott káposztát, a második részen a savanyúkáposztát. Közben sóval, borssal és babérral fűszerezzük. A kétféle, kockára vágott húst a zsiradékon megpirított hagymán külön-külön megpároljuk, fokhagymával és tört borókabogyóval ízesítjük. Ha szükséges a szárított gomba áztatólevével öntsük fel. Ha megpuhult mindent keverjünk össze, adjuk hozzá a szalonnapörcöt, ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá és kis lángon, negyed órát pároljuk. Tegyük bele a szilvát, a gombát és a felkarikázott kolbász, majd még negyed órát hagyjuk a lángon. Az utolsó percben öntsük hozza a bort.
Kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)