Bigos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd a pörcöt tegyük félre és a zsírt osszuk négy részre. Az első részen, pároljuk meg a, csíkokra vágott káposztát, a második részen a savanyúkáposztát. Közben sóval, borssal és babérral fűszerezzük. A kétféle, kockára vágott húst a zsiradékon megpirított hagymán külön-külön megpároljuk, fokhagymával és tört borókabogyóval ízesítjük. Ha szükséges a szárított gomba áztatólevével öntsük fel. Ha megpuhult mindent keverjünk össze, adjuk hozzá a szalonnapörcöt, ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá és kis lángon, negyed órát pároljuk. Tegyük bele a szilvát, a gombát és a felkarikázott kolbász, majd még negyed órát hagyjuk a lángon. Az utolsó percben öntsük hozza a bort. Kenyeret kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||