Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bélszíncsíkok mustáros mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint rózsabors 0 0 0 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
5 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bélszínt vágjuk vékony csíkokra és a mustárból, olajból készített pácban forgassuk meg. Hagyjuk állni benne néhány óráig. Felhevített serpenyőben nagy lángon süssük a húst addig a húst míg pirulni nem kezd. Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és pár percig pároljuk. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljunk rajta egyet. Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel és burgonyakrokettet kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)