Bélszíncsíkok mustáros mártásban
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
| 5 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
rózsabors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bélszínt vágjuk vékony csíkokra és a mustárból, olajból készített pácban forgassuk meg. Hagyjuk állni benne néhány óráig. Felhevített serpenyőben nagy lángon süssük a húst addig a húst míg pirulni nem kezd. Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és pár percig pároljuk. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljunk rajta egyet. Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel és burgonyakrokettet kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)