Elkeverjük a vajat, a cukrot, és a sót. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Összedolgozzuk, amíg morzsás lesz. Tejet adunk hozzá, és gombóccá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük, majd 15 percig 180 fokos ... tovább
Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ... tovább
A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább
A 3 tojást főzzük keményre, a szikkadt zsemléket áztassuk be, a sonkát vágjuk apró kockára (igazából szárított, nyers spanyol serrano sonka illene hozzá, de a magyar is tökéletes). A paradicsom csumáját kivágjuk és a ... tovább
2 evőkanál olajon az egyik fej hagymából, a felkarikázott paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, majd ráütve a felvert tojásokat kocsonyásodásig sütjük. A kicsontozott rostélyosszeleteket gyengéden kiverjük és ... tovább
A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább
Futtassuk fel az élesztőt, egy kanál cukorral, édesített 2 deci tejben. A tojásokat válasszuk szét, a a sárgáját keverjük simára a liszttel, a maradék tejjel és az olvasztott vajjal. Keverjük bele a felfutott élesztőt és a ... tovább
A lisztet, a vajat, a sót, a tojássárgájákat késes robotgépben összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán két vékony lapot nyújtunk, melyeket egymásra fektetünk és ... tovább
A levelestésztát kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokra vágjuk. A tojást a tejszínnel és a csípős pirospaprikával simára verjük és a tészta tetejét bekenjük vele. Durva szemű sóval és köménnyel meghintjük. 200 fokra ... tovább
A felhevített olajon pattogtassuk ki a fűszermagokat. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és kevergetve pirítsuk meg. Dobjuk rá a felnegyedelt paradicsomot és a többi fűszert. Forraljuk, amíg a paradicsom összeesik, adjunk hozzá ... tovább