Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csáky rostélyos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg rostélyos 244 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajon az egyik fej hagymából, a felkarikázott paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, majd ráütve a felvert tojásokat kocsonyásodásig sütjük. A kicsontozott rostélyosszeleteket gyengéden kiverjük és rákenjük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük és a két végét benyomkodjuk, majd konyhai zsineggel átkötjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat és a göngyölegeket körbepirítjuk, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát, a pirospaprikát és felöntjük húsalaplével, fedő alatt, takarékon puhára pároljuk, ha levét elfőné, mindig csak kevés forró vizet adjunk hozzá. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük és a húsokat kivéve, liszttel meghintjük, átkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és pár percig összeforraljuk. A leve olyan sűrű legyen, hogy bevonóképes mártást kapjunk. A zsineget eltávolítva, ferdén szeleteljük fel a húsroládokat és előmelegített tálon a mártással leöntve, galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)