A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a ... tovább
Lehetőleg vegyes halat válasszunk, ne egyféléből készítsük és hekket ehhez az ételhez felejtsük el. Tengeri sügért, süllőt, esetleg skorpióhalat vegyünk. A kagylóból is érdemes kétfélét használni.
Két evőkanál olajon ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal ... tovább
A gusztusos szeletekre vágott, sózott, borsozott tonhalszeleteket a felforrósított vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. Előmelegített tálra halmozzuk. A megmaradt sütőzsiradékba keverjük a finomra vágott kaprot, a tejfölt, sózzuk, ... tovább
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a ... tovább
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább
A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább