| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csomag saláta mix | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi ribizli | 33 | 0.6 | 1.2 | 7 | 6.8 | 0 |
| 1 doboz olajos szardínia | 284 | 22.5 | 21.4 | 0 | 0 | 120 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szardínia olaját, az olívaolajat a citrom kicsavart levével és a mustárral habosra keverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. A darabokra tördelt halhúst, a salátamixet és a ribizlit beleforgatjuk. Közvetlenül tálalás előtt készítsük el. Barnakenyérrel vagy tortillával tálaljuk.