Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szélesmetélt füstölt lazaccal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Tészták, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál vodka 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a vodkát. Amikor a levét elfövi, forraljuk össze a tejszínnel és sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és a tésztát.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Klasszikus, olasz Bálint napi étel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)