Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szicíliai halleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Szabadban, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db polip 83 16 1.1 2 0 150
50 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 db tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
1 kg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lehetőleg vegyes halat válasszunk, ne egyféléből készítsük és hekket ehhez az ételhez felejtsük el. Tengeri sügért, süllőt, esetleg skorpióhalat vegyünk. A kagylóból is érdemes kétfélét használni.
Két evőkanál olajon pároljuk át a finomra vágott hagymát és két gerezd fokhagymát. Tegyük hozzá a felcsíkozott polipot és tintahalat, valamint a feldarabolt halakat. Rövid sütés után öntsük fel a borral és a kézzel összenyomkodott konzervparadicsommal. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk és dobjuk bele a végén kicsit bevágott chilit. Csendes tűzön főzzük húsz percig. Közben a kagylókat süssük át a maradék fokhagymával ízesített olajon. Amelyik nem nyílt ki dobjuk el, a többit, a garnélával együtt adjuk a leveshez. Két perc forralás után tálalhatjuk.
Pirított kenyeret tálaljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)