Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Füstöl lazacos rántotta

A borssal, sóval ízesített tojás felverjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. A tojásokat ráöntve, lágy rántottává sütjük. Meleg tányérra tálaljuk, majd a finomra vágott lazaccal, kaprival, ... tovább

Füstölt csülök burgundi módra

A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd a kuktába párolórácsot teszünk és a csülköt ráhelyezzük. Mellédobjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a szemesborsot, a babért, egy fej hagymát, két ... tovább

Füstölt csülök hagymakarikákkal

A csülköt a fűszerekkel puhára főzzük. Lebőrözzük, majd a zsírját finoman bevagdaljuk. A narancslekvárral elkevert főzőlével lekenjük és 200 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. 3 fej hagymát karikára vágunk és liszttel ... tovább

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások ... tovább

Füstölt halas tészta zöldségekkel

A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább

Füstölt lazacos fasírt

A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a ... tovább

Füstölt nyelvvel töltött sült csülök

A csülköt és a nyelvet bezöldségelt, szemesborssal, babérral és a hagymafélékkel fűszerezett vízben, puhára főzzük. Óvatosan sózzuk, a nyelv is sós! A csülökből a csontot óvatosan kihúzzuk, a nyelv bőrét lehúzzuk. A két ... tovább

Füstölt tarjával és sajttal töltött rántott palacsinta

A palacsintákat előírás szerint megsütjük. Az olajon a finomra vágott hagymát és kicsit később a fokhagymát megpároljuk. Végül összesütjük a darált tarjával és a végén elkeverjük a reszelt sajttal. A besamel mártással ... tovább

Füstölt, sült kacsamell

A kacsamelleket szórjuk meg sóval és borssal, majd, egyenként, alufóliába csomagoljuk és tálcára tesszük, ráteszünk egy másik tálcát és nehéz súllyal nyomtassuk le. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Másnap csomagoljuk ki ... tovább

Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább