Fusilli spárgával és burratával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
25 dkg
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
1 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 db
mogyoróhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
Burrata |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
16 dkg
fusili |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
igény szerint
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy főzzük sós vízben kb. 15 percig. Óvatosan emeljük ki a vízből, és vágjuk vékonya szeletekre. Ha gőzben pároltuk, akkor sózzuk meg. Melegítsük meg a zöldséglevest.
Egy serpenyőbe tegyünk egy kanál olajat, és élénk tűzön pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Amikor elkezd elszíneződni a hagyma, adjunk hozzá két kanál levest, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és közepes lángon főzzük kb. 5 percig, illetve ameddig megpuhul. Adjuk hozzá a spárgát, alaposan keverjük el, és vegyük le a tűzről. Vágjuk apróra a burratát, vigyázva a belső részére, mert az a legértékesebb.
Főzzük meg sós vízben a tésztát, és mielőtt leszűrnénk, a főző léből tegyünk fél merőkanálnyit a serpenyőbe a hagymához és a spárgához, és tegyük fel újra a tűzre. Adjuk hozzá a már leszűrt tésztát, és forgassuk meg benne pár percig. Aztán vegyük le a tűzről, majd kevergessük még egy pár percig, amíg langyos nem lesz, ekkor adjuk hozzá a burrátát, azzal is keverjük össze, majd tálalhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)