Fusilli spárgával és burratával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy főzzük sós vízben kb. 15 percig. Óvatosan emeljük ki a vízből, és vágjuk vékonya szeletekre. Ha gőzben pároltuk, akkor sózzuk meg. Melegítsük meg a zöldséglevest. Egy serpenyőbe tegyünk egy kanál olajat, és élénk tűzön pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Amikor elkezd elszíneződni a hagyma, adjunk hozzá két kanál levest, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és közepes lángon főzzük kb. 5 percig, illetve ameddig megpuhul. Adjuk hozzá a spárgát, alaposan keverjük el, és vegyük le a tűzről. Vágjuk apróra a burratát, vigyázva a belső részére, mert az a legértékesebb. Főzzük meg sós vízben a tésztát, és mielőtt leszűrnénk, a főző léből tegyünk fél merőkanálnyit a serpenyőbe a hagymához és a spárgához, és tegyük fel újra a tűzre. Adjuk hozzá a már leszűrt tésztát, és forgassuk meg benne pár percig. Aztán vegyük le a tűzről, majd kevergessük még egy pár percig, amíg langyos nem lesz, ekkor adjuk hozzá a burrátát, azzal is keverjük össze, majd tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||