Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Francia hagymaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
4 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1.5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat, fűszerezzük, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük, a főzési idő vége felé beleöntjük a fehérbort.
Fokhagymás, sajtos pirítóst kínálunk hozzá vagy tűzálló tálkákban a leves tetejére helyezve grillben vagy sütőben pirítjuk rá a kenyerekre a sajtot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)