Francia hagymaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat, fűszerezzük, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük, a főzési idő vége felé beleöntjük a fehérbort. Fokhagymás, sajtos pirítóst kínálunk hozzá vagy tűzálló tálkákban a leves tetejére helyezve grillben vagy sütőben pirítjuk rá a kenyerekre a sajtot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||