Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fürj párolva, gyöngyhagymával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadszárnyasokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 adag rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 doboz gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
10 dkg fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 adag fürj ? ? ? ? ? ?
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai zsineggel rögzítünk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldséget és tovább pirítjuk. Amikor leve elpárolgott, az egészet átöntjük egy tepsibe, rárakjuk a fürjeket és kevés vizet öntünk alá, melyben feloldottuk a húsleveskockát. Alufóliával lefedjük és puhára pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk. Közben a vajon, a leöblített gyöngyhagymát megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Mikor a fürjek megpirultak, kicsit pihentetjük, a zsineget eltávolítva félbevágjuk, a gyöngyhagymával tálaljuk.
Ajánlott körete a sült burgonya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)