Fürj párolva, gyöngyhagymával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
2 doboz
gyöngyhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
10 dkg
fehérrépa |
30 |
1.2 |
0.1 |
5.9 |
7.5 |
0 |
5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 adag
fürj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai zsineggel rögzítünk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldséget és tovább pirítjuk. Amikor leve elpárolgott, az egészet átöntjük egy tepsibe, rárakjuk a fürjeket és kevés vizet öntünk alá, melyben feloldottuk a húsleveskockát. Alufóliával lefedjük és puhára pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk. Közben a vajon, a leöblített gyöngyhagymát megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Mikor a fürjek megpirultak, kicsit pihentetjük, a zsineget eltávolítva félbevágjuk, a gyöngyhagymával tálaljuk.
Ajánlott körete a sült burgonya.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)