Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Francia palacsinta, alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5 dkg langyos vajjal keverjük el a tészta hozzávalóit és vajban süssük meg a szokásos módon. Általában nem tekerve, hanem negyedekbe hajtva töltik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)