A zöldbabot feldaraboljuk, majd kevés sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és kicsumázva kockára vágjuk. A bacont és a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára ... tovább
Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára ... tovább
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és a húsdarabokat kiverve, a vaj felén átsütjük, kivesszük. A vajjal, amiben sült, kikenünk egy mely tepsit, és beleterítjük a megtisztított újburgonyát. Ha aprószemű a krumpli, ... tovább
A szépen megtisztított és megmosott tyúkot kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal lehabozzuk, és ezután már csak takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a vöröshagymát, ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve ... tovább
Ezt a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük, az ürge védett állat.
Az ürgéket megtisztítjuk, kibelezzük, majd hatfelé vágjuk. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és az ... tovább
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ... tovább
A báránycombot csontozzuk ki és a húst úgy formázzuk, hogy két nagyobb, 3 centi vastag szeletet kapjunk. Az olajat öntsük vastag falú, szorosan lefedhető, öntöttvas fazékba és hevítsük fel. Az egyik fej hagymát és a csontot, ... tovább
A hátszínt lehártyázzuk és felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítva felkockázzuk. A hús, a fűszereket, a zöldségeket összeforgatjuk, leöntjük a borral (sót ne tegyünk bele!!!) és üveg vagy egyéb ... tovább
A hagymákat megtisztítjuk, tetejét levágva, a belsejét kivájjuk. Az aljukból is levágunk egy karikát, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a vörösborral és a ... tovább