Túrós zsemlefelfújt
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| 1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
| 30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 5 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
| 1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól beszívja a levet. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A túrót áttörjük és összeforgatjuk a maradék cukorral és csipet sóval habbá vert tojásfehérjével, óvatosan belekeverjük a beáztatott zsemlét és a mazsolát. kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kockára vágva, meglangyosított baracklekvárral vagy karamell öntettel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)