Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd sózva, borsozva felöntjük két pohár vízzel. A szokásos módon puhára pároljuk. Közben, a félretett olajon, megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beleszórjuk a mélyhűtött ... tovább
A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább
Előző este áztassuk be a szójakockát bő vízben. Másnap öblítsük le az áztatóvizet és szórjuk rá a szójaízesítő fűszerkeveréket és öntsünk rá fél liter vizet. Többször keverjük át, majd a megdagadt szójakockát a ... tovább
Előző este 1 l hideg vízbe áztassunk be a szárított szójakockát és rakjuk a hűtőszekrénybe. Másnap reggel öntsük le a levét, és öblítsük át. Tegyünk rá szójaízesítő fűszerkeveréket, majd töltsünk rá ugyanannyi tiszta ... tovább
A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, borsozom, majd kis lángon félig megfőzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és bezöldségelem. Ha a húsok megpuhultak a levesből kivéve vékony csíkokra vágom és visszateszem a ... tovább
Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az ... tovább
A kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk. Négy szeletet a baconnal, a vékonyra szelt avokádóval és paradicsommal beterítünk, borsozzuk, majd a sajttal leborítjuk.
Befedjük a maradék kenyérrel és szeletsütőben pirosra sütjük. ... tovább
A csirkecombokat kettévágjuk és sóval, borssal meghintjük. Az olajat tepsibe öntjük, majd a csirkecombokat, a félfőre vágott hagymát és a finomra metélt fokhagymát belerakjuk. Ráöntjük a bor felét és alufóliával szorosan ... tovább
A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább