Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szerb gyuvecs paradicsomosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1/2 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
40 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
80 dkg marhanyak, tarja 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst pörköltnek megfelelő darabokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkínit és a paprikát felkockázzuk, a hagymát félkarikára szeljük, majd összeforgatjuk az olajjal és a finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel. A paradicsomot felkarikázzuk és a felét beáztatott cseréptálba terítjük. Rátesszük a zöldségek felét, a húst, majd ismét zöldség következik. A rétegeket közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a rizst, végül befedjük a paradicsommal. Leöntjük az esetleg lecsöpögött olajjal és aláöntünk 3 deci vizet. A tálat lefedjük és hideg sütőbe tesszük. A sütőt 220 fokra állítjuk. Az étel két óra húsz perc alatt vajpuhára párolódik.
A sütőtálban adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)