Szerb gyuvecs paradicsomosan
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 40 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 1/2 csokor
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
| 3 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
40 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 kg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 80 dkg
marhanyak, tarja |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst pörköltnek megfelelő darabokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkínit és a paprikát felkockázzuk, a hagymát félkarikára szeljük, majd összeforgatjuk az olajjal és a finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel. A paradicsomot felkarikázzuk és a felét beáztatott cseréptálba terítjük. Rátesszük a zöldségek felét, a húst, majd ismét zöldség következik. A rétegeket közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a rizst, végül befedjük a paradicsommal. Leöntjük az esetleg lecsöpögött olajjal és aláöntünk 3 deci vizet. A tálat lefedjük és hideg sütőbe tesszük. A sütőt 220 fokra állítjuk. Az étel két óra húsz perc alatt vajpuhára párolódik.
A sütőtálban adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)