Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szezámos ropogós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Sörözés, borozás, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet szitáljuk egy tálba és morzsoljuk el a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tejet, tojást, reszelt parmezánt, sót. Gyúrjuk sima tésztává. Szórjuk be a munkalapot paprikával és nyújtsuk ki rajta a tésztát. Kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Szeleteljük vékony csíkokra. A csíkokat csavarjuk meg és rakjuk tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon, süssük pirosra és még melegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)