Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Sörözés, borozás, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Kemence, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Buli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg káposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg margarin (35% zsírtartalmú) 306 22.2 23.3 1.4 0 96
50 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, margarint, a tojást és a felfuttatott élesztőt.
A fejeskáposztát lereszeljük, sóval borssal erősen ízesítve megpároljuk. Amikor kihűlt, belegyúrjuk a tésztába. Kétszer háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap két centiméter magasra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk és addig sütjük (kb. 30 perc) amíg rózsaszínű lesz a teteje.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)