A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott ... tovább
A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket eltesszük és máshoz használjuk fel. A többi szárnydarabot edénybe tesszük. Szorosan lefedhető, sütőálló edényt válasszunk. A finomra vágott vörös- és fokhagymát, ... tovább
A húst megszurkáljuk és a nyílásokba dugjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst szép formásra igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötözzük, a majoránnával és borssal bedörzsöljük. A felforrósított zsiradékban körben ... tovább
Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább
A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, ... tovább
A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével ... tovább
A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A ... tovább
Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt ... tovább
A halakat is áruló, multik pultjain a lazac, zsíros hasaalját külön kell árulni. Ezt a nyesedéket forgassuk át sóval és borssal, majd terítsük sütőpapírral borított tepsibe. 200 fokos sütőben, egyszer átforgatva. süssük negyed ... tovább
A juhtúrót simára keverem a vajjal, a megreszelt hagymával és a lazackonzervvel. A tejszínnel kenhető állagúra higítom, majd izlés szerint megborsozom.
A kenyérszeleteket megkenem a masszával. Előmelegített, forró sütőben vagy ... tovább