Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laktató zellerkrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, Macskajajra, Sós, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.2 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra metélt hagymát a vajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsire vágott zellert és burgonyát. Kicsit ezekkel is átfuttatjuk és felöntjük az alaplével. Közben fűszerezzük. Amíg fő, a tojásokat a zeller finomra vágott zöldjével és sóval felverjük. Az olajon vékony rántottát sütünk belőle., végül csíkokra vágjuk. A kenyeret megpirítjuk és kockára vágjuk. Ha minden puhára főtt botmixerrel áttörjük a levest és belekeverjük a tejfölt.
Forrón tányérokba szedjük betétként a tojáslepényt és a kenyérkockát adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)