Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pékleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
35 dkg kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyérből négy, vékony szeletet vágunk és félre tesszük. A többit kockára vágva, langyos sütőben kiszárítjuk. Leöntjük a húsalaplével, ha van válasszunk sonkalét és tegyük tíz percre pihenni. Közben a vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük, majd öntsük fel a kenyeres alaplével. Negyed óra múlva, ha jól átforrt, keverjük bele a tejfölt és a sajtot. Ha, minden beleolvadt, törjük át botmixerrel. A félretett kenyereket pirítsuk meg és a forró levessel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)