Laktató zellerkrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, Macskajajra, Sós, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
A finomra metélt hagymát a vajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsire vágott zellert és burgonyát. Kicsit ezekkel is átfuttatjuk és felöntjük az alaplével. Közben fűszerezzük. Amíg fő, a tojásokat a zeller finomra vágott zöldjével és sóval felverjük. Az olajon vékony rántottát sütünk belőle., végül csíkokra vágjuk. A kenyeret megpirítjuk és kockára vágjuk. Ha minden puhára főtt botmixerrel áttörjük a levest és belekeverjük a tejfölt. Forrón tányérokba szedjük betétként a tojáslepényt és a kenyérkockát adjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||