Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kuruc pecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát, a sonkát és a vöröshagymát összepirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A zsírját leszűrjük. A vékonyra vágott húsokat gyengéden kiverjük, majd mustárral megkenjük. A vöröshagymás keverékkel beborítjuk és roláddá tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. A zsiradékon pirosra sütjük, tűzálló tálba tesszük, a szaftját egy deci borral felforraljuk és, ha a pörzsanyagok feloldódtak, ráöntjük. Alufóliával lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, végül a fóliát levéve, negyed órát pirítjuk. Sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)