Kuruc pecsenye
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 4 szelet
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 4 szelet
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
| 60 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
| 2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kis kockára vágott szalonnát, a sonkát és a vöröshagymát összepirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A zsírját leszűrjük. A vékonyra vágott húsokat gyengéden kiverjük, majd mustárral megkenjük. A vöröshagymás keverékkel beborítjuk és roláddá tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. A zsiradékon pirosra sütjük, tűzálló tálba tesszük, a szaftját egy deci borral felforraljuk és, ha a pörzsanyagok feloldódtak, ráöntjük. Alufóliával lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, végül a fóliát levéve, negyed órát pirítjuk. Sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)