La polenta „concia”
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 adag
kukoricaliszt |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
5.5 |
0 |
40 adag
Fontina DOP |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
20 adag
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
igény szerint
grana sajt |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd a kész polentát hintsük meg a frissen reszelt grana sajttal és fekete borssal. Lassan olvasszuk fel a vajat, és amikor gyöngyözni kezd, öntsük az egészet óvatosan a polentára. Azonnal, a főzőedényben tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)