Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fettuccine Alfredo

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
110 gramm vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet bors 0 0 0 0 0 0
2 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Olvasszunk meg a vajat egy kis serpenyőben.
Majd adjuk hozzá a krémsajtot. Ha a krémsajt megolvadt, adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Lassú tűzön főzzük 10 percig. Leszedve a tűzről megszórjuk a parmezánnal. Majd melegen tálaljuk, az előírás szerint kifőzött tésztával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)