Spaghetti Pecorino Romanoval és borssal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
igény szerint
spagetti |
350 |
12 |
1.5 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
Pecorino Romano |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Spaghetti Cacio e pepe–tipikus római tésztaétel.
Tegyünk fel a tűzre egy serpenyőt, és olvasszunk meg benne egy nagyobb darab vajat. Csepegtessük le nagyjából a megfőtt tésztát, és tegyük bele a serpenyőbe, alaposan szórjuk meg frissen őrölt borssal, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és az egészet keverjük össze. A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg a tálba helyezett tészta tetejét alaposan reszelt Pecorino Romanóval, és forgassuk egybe az egészet.
A tészta elkészítése könnyűnek tűnik, de nagyon fontos, hogy a tészta egy kicsit nedves legyen, ne csepegtessük le teljesen, és hogy frissen, azonnal, még forrón tálaljuk, különben nem lesz olyan ízletes.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)