Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kuszkusz gazdagon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kuszkuszt öntsük le, kétszeres térfogatának megfelelő forrásban lévő, sós vízzel. Keverjük át és kendőt téve a fedő alá hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Ha elkészült keverjük el a ghível, a szárazon megpirított fenyőmaggal, a mazsolával és a finomra vágott zöldfűszerekkel.
Curryk, taginék mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)