Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Hortobágyi rakott tészta

Egyszerű recept a maradék csirkepaprikás felhasználására, de el is készíthetjük a csirkét. Nagyszerű vendégváráshoz, hiszen előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. A tésztát forrásban lévő, sós vízben félpuhára ... tovább

Hummusz

Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással ... tovább

Hurkás derelye

A ketchupot és az erőspaprika krémet elkeverjük, behűtjük. A sajtot megreszeljük. 60 dkg lisztből gyúrt tésztát készítünk. A hurkáról lehúzzuk a bőrét és centis szeletekre vágjuk. A késfok vastagságúra nyújtott tésztát ... tovább

Hurkás rétes

A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ... tovább

Hurkás-szőlős melegszendvics

A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, majd ráterítjük a lebőrözött, felszeletelt véreshurkát. Sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a krémsajtot. A tetejére rakjuk a szőlőszemeket. Grillezős sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. Isteni ... tovább

Hús fondü (olajos)

Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd ... tovább

Húsgombóc

A felforrósított olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ha elkészült, a lángot eloltjuk és belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. Ha kihűlt összegyúrjuk a darált hússal, a tojásokkal. a zsemlemorzsával és a tejföllel. ... tovább

Húsgombóckák kapros mártásban

A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a pulykahússal és az egyik vöröshagymával átdaráljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, majd ... tovább

Húsgombócok póréágyon

A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk ... tovább

Húsimádó pizza

A megkelt pizzatésztát a megfelelő formába nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A receptnek megfelelően, meghintjük, a felkockázott hozzávalókkal, majd tíz percig sütjük. Végül, a csíkokra vágott sajtfélékkel meghintve, ... tovább