Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg sajtmártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget.
Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)