Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg pulykatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Húsételek, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
15 dkg főtt, füstölt nyelv ? ? ? ? ? ?
75 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm és tojást a fűszerekkel felverem, majd a hozzávalókkal és a kellő mennyiségű zsemlemorzsával formálható masszává keverem. A hússzelet egyik hosszanti szélére, rúd alakban elhelyezem és szorosan felcsavarom, ahogy a rétest szokás. Vajjal megkent alufóliába csomagolom, a két végét úgy összetekerve, mint a szaloncukrot. Akkora serpenyőbe, hogy a tekercs kényelmesen beleférjen, annyi sós vizet öntök, hogy a tekercs feléig érjen, felforralom és a tekercset 25 percig, majd megfordítva, még 15 percig, fedő alatt, kislángon főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a vízből, hűlni hagyom és kicsomagolva az alufóliából, ferdén felszeletelem, félig egymásra sorakoztatva teszem tálra.
A tölteléknél használt anyagokkal díszítem és salátákkal tálalom.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)