Hideg pulykatekercs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
főtt, füstölt nyelv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
75 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm és tojást a fűszerekkel felverem, majd a hozzávalókkal és a kellő mennyiségű zsemlemorzsával formálható masszává keverem. A hússzelet egyik hosszanti szélére, rúd alakban elhelyezem és szorosan felcsavarom, ahogy a rétest szokás. Vajjal megkent alufóliába csomagolom, a két végét úgy összetekerve, mint a szaloncukrot. Akkora serpenyőbe, hogy a tekercs kényelmesen beleférjen, annyi sós vizet öntök, hogy a tekercs feléig érjen, felforralom és a tekercset 25 percig, majd megfordítva, még 15 percig, fedő alatt, kislángon főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a vízből, hűlni hagyom és kicsomagolva az alufóliából, ferdén felszeletelem, félig egymásra sorakoztatva teszem tálra.
A tölteléknél használt anyagokkal díszítem és salátákkal tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)