Hideg pulykatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Húsételek, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm és tojást a fűszerekkel felverem, majd a hozzávalókkal és a kellő mennyiségű zsemlemorzsával formálható masszává keverem. A hússzelet egyik hosszanti szélére, rúd alakban elhelyezem és szorosan felcsavarom, ahogy a rétest szokás. Vajjal megkent alufóliába csomagolom, a két végét úgy összetekerve, mint a szaloncukrot. Akkora serpenyőbe, hogy a tekercs kényelmesen beleférjen, annyi sós vizet öntök, hogy a tekercs feléig érjen, felforralom és a tekercset 25 percig, majd megfordítva, még 15 percig, fedő alatt, kislángon főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a vízből, hűlni hagyom és kicsomagolva az alufóliából, ferdén felszeletelem, félig egymásra sorakoztatva teszem tálra. A tölteléknél használt anyagokkal díszítem és salátákkal tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||