Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Illatos, fűszeres oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál füstölt paprika (csípős) 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket mozsárban összetörjük és a tenyérnyi darabokra vágott oldalast jól bedörzsöljük velük. Egy éjszakára, hűtőben pihenni hagyjuk, majd másnap sózzuk és a zsírral átkenjük. Tepsibe tesszük, a negyedelt hagymával és a félbevágott fokhagymával körülrakva. A bort és 1 deci vizet aláöntve, fóliával szorosan lefedjük. 170 fokra előmelegített sütőben 70 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még fél óra alatt pirosra sütjük.
Pirított burgonyával vagy rizi-bizivel tálaljuk, salátát kínáljunk hozzá.
Hidegen is adható. Friss kenyérrel, savanyúsággal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)