Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg zöldborsóleves snidlinggel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
35 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
7,5 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
kevés cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 fej salotta hagyma ? ? ? ? ? ?
1 csomó snidling 27 3.6 0.7 1.6 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a joghurtot és botmixerrel áttörjük, ízlés szerint fűszerezzük, visszatesszük a borsót, majd hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, a finomra metélt snidlinggel megszórva.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)