20 dkg gyorskovászt beleteszünk egy tálba, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy átvegye a szoba melegét. A lisztet rászórjuk. Megsózzuk, majd az apránként hozzáadott 4 dl langyos vízzel 12-15 perc alatt közepesen kemény tésztává ... tovább
A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A ... tovább
A bőrös és húsos részektől mentes zsírszalonnát vágjuk kétujjnyi kockákra és kilónként egy deci vízzel, kis lángon lángon kezdjük forralni. Igazából érdemes a szabadban üstben vagy bográcsban csinálni, mert a szaga sokakat ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a ... tovább
Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan ... tovább
A halfiléket besózva hagyjuk kiolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük. A felkarikázott répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Ugyanebbe a vízbe dobjuk a kelbimbót és szinte, csak a víz újraforrásáig melegítjük. ... tovább
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha ... tovább