Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a haldarabokat és a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, deci vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk. Ha kész a tejföl felében elkeverjük a lisztet és behabarjuk az ételt. Közben a tésztát előírás szerint bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetve a félretett zsírba forgatjuk, majd összekeverjük a szétmorzsolt túróval. A kaprot finomra vágjuk és a tejfölbe keverjük. Egy tál közepére halmozzuk a csuszát, leöntjük a kapros tejföllel és megszórjuk a szalonnapörccel. A halpaprikást köré szedjük és forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)