Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spagetti tenger gyümölcseivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és a konzerv paradicsommal. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödésig főzzük. Dobjuk ki a babérlevelet és szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a ragu ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!
Közben, előírás szerint, megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)