A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük.
Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és ... tovább
Sajnos csalán nem kapható, így magunknak kell szedni, érdemes kesztyűt venni és csak a zsenge felső leveleket gyűjtsük be. A leveleket tépjük le a szárról és jól mossuk meg, majd forró vízzel öblítsük le. Tegyük fazékba, ... tovább
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a ... tovább
Az apró uborkát beáztatjuk és jól megmossuk. Nagy üvegekbe rakjuk, melynek aljára dobjuk a kaprot, mellétűzzük a megtisztított és hosszában elnegyedelt tormát. 3 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet ... tovább
A babérlevél kivételével, a fűszereket mozsárban összetörjük. A bacont kettévágjuk és a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A zöldségeket kockára vágjuk, majd a felkockázott baconnal és a fűszerek felével ... tovább
A húsokat lehártyázzuk és kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket olajjal megkent ... tovább
A húsokat lehártyázzuk és a hagymával együtt kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket ... tovább
Egy liter forrásban lévő sós vízbe öntjük a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett, negyed órát főzzük. Végül, fedő alatt, hagyjuk pihenni tíz percig. Ekkor keverjük bele a reszelt parmezán, az olívaolajat és kevés ... tovább
A megtisztított és hasábokra vágott csicsókát kb. 1 óráig erősen sós vízben áztatjuk. Papírtörlővel szárazra itatjuk. Bő, forró olajban sütjük, paprtörlőre szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Finomra vágott ... tovább