Csalánkrémleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 maréknyi
csalánlevél |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 liter
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Sajnos csalán nem kapható, így magunknak kell szedni, érdemes kesztyűt venni és csak a zsenge felső leveleket gyűjtsük be. A leveleket tépjük le a szárról és jól mossuk meg, majd forró vízzel öblítsük le. Tegyük fazékba, öntsük rá a zöldségalaplevet és adjuk hozzá az apró kockára vágott burgonyát. Főzzük puhára, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a tejfölt és ízesítsük sóval, borssal. Botmixerrel keverjük simára.
A tavaszi étrend különleges fogása. tálalhatjuk pirított zsemlekockával is, de magában is finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)