| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 5 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 2 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 1 db				
		zöldpaprika  | 
					20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 | 
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 szál füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 | 
| 1.2 kg				
		sertéskaraj  | 
					159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A húst lehártyázzuk és felszúrjuk egy hosszú, hegyes késsel, a töltelék helyét fakanállal tágítsuk ki, vagy már a boltban kérjük meg a hentest. A kolbászt kenjük meg egy kis olajjal és dugjuk a húsba.